Základní bezpečnostní funkce batohu

 

Jaký má smysl nosit pohodlný a prostorný batoh, jenom abyste museli být stále na pozoru, že jsou vaše věci skutečně v bezpečí? Se správným modelem můžete hodit starosti za hlavu. Ať už vyrážíte na delší cestu, nebo jen na každodenní dojížďku do práce, shrnuli jsme pro vás několik základních aspektů bezpečnostních batohů, jaké dnes výrobci u svých městských modelů nabízí. Které to jsou?

Proč batoh se zabezpečením?

Když uvažujete o novém batohu, systém zabezpečení je jednou z nejdůležitějších věcí, které byste při tom měli vzít v úvahu. Obava o bezpečí vlastních věcí je totiž trnem v patě cestovatelů, digitálních nomádů či migrujících byznysmenů, kteří jsou často rádi hlavně za příjemnou a klidnou cestu. Není nic horšího, než skončit na druhé straně světa bez mobilu. Nebo moment, kdy si uvědomíte, že jste nechali batoh na zadním sedadle taxíku či v rušném baru velkoměsta, kde se s morálním svědomím nikdo dvakrát úplně nemaže. Zřejmě si rozumíme, že batoh s nějakým systémem zámku není vůbec od věci. Když víte, že jste pojištění proti všem nešťastným okolnostem, krádežím a kapsářům, váš byznysový výjezd či dovolená bude mnohem příjemnější. A nebo budete minimálně klidnější v případě svého dospívajícího šampiona, pokud si užíváte (se všemi radostmi i starostmi) roli rodiče.

Mark Ryden Reflip elegantni mestky batoh na notebook 6

Výbava bezpečnostního batohu

Jak by měl vypadat dobrý bezpečnostní batoh? Co by měl splňovat a jaké funkce nabízet? Na trhu je toho spoustu, a proto neuškodí si to trochu zpřehlednit.

Bezpečnostní prvky batohů ani zdaleka nenabízí všichni výrobci. Byť mají třeba dobrý design. Kvalita bezpečnostních batohů se na trhu také do velké míry různí. Značka Mark Ryden je však v tomto směru docela daleko. U svých bezpečnostních batohů instaluje Mark Ryden zpravidla standardně rovnou několik spolehlivých prvků ochrany proti cizímu vniknutí dovnitř. Jedním z nich je konstrukce se skrytým zipem a použití materiálu odolného proti záměrnému naříznutí batohu ostrou čepelí. Těmito ochrannými prvky není vůbec jednoduché proniknout a jsou relativně hodně účinné proti pokusům zlodějů o krádež. Je logické, že tyto bezpečnostní prvky mohou v přístupu do batohu bránit i samotným majitelům. Na to však inovativní výrobci samozřejmě myslí a můžete si proto být jistí, že zabezpečení vám nebude nijak bránit se k vlastním věcem rychle dostat. Např. zip je sice ukrytý a je možné ho zamknout, nicméně majitel batohu může hlavičku zipu vždy libovolně snadno otevřít.

Rozdíly a podobnosti

Když se podíváte na bezpečnostní batoh, vypadá… prostě jako batoh. Má sice silnější okraje, nenechejte se však zmást, že by se toho do něj vešlo méně. Nejlepší bezpečnostní batohy jsou vybaveny množstvím přihrádek, kapes a chytrým vnitřním dělením na několik prostorných částí k různým účelům, např. na notebook, příslušenství, oblečení apod. Kapsa na notebook je standardně vypolstrovaná a umožňuje také elektroniku pevně zafixovat v jedné poloze, což předchází poškození vašeho přístroje v případě silnějších nárazů během přenosu. Vnitřní kóje jsou navíc vymyšlené tak, že rozkládají zátěž všech věcí v batohu rovnoměrně. Batoh se kvůli tomu pak nosí pohodlně a je i pocitově lehčí. 

Pohodlné nošení?

Bezpečnostní batohy nejsou při nošení o nic méně pohodlné, než ty se standardní výbavou. Rozhodně neplatí, že by např. kvůli robustnější konstrukci či ochranným prvkům způsobovaly větší námahu páteře či ramen. Byť už jen z toho důvodu, že bezpečnostní batohy od Mark Ryden jsou provedeny s dodatečným polstrováním ramenních popruhů i na zádech. Díky tomu nebudete cítit, že by vás batoh nějak stahoval, nebo tlačil. I díky ergonomickému tvarování popruhů a zádové části nebudete jeho váhu naopak téměř vnímat. Moderní městské batohy jsou zkrátka vychytané po všech směrech.

Je to jen na vás 

Zda se nakonec rozhodnete pro klasický model, nebo vsadíte na prémiové prvky, je samozřejmě zcela na vás. Pokud bychom však měli shrnout všechny výhody a výbavu batohů s ochranou proti krádežím, máme zde moderní, stylové a komplexní řešení, které je rozhodně nadstandardní oproti běžným typům batohů. Odolnost a dlouhá životnost kvalitních bezpečnostních batohů jako těch od Mark Ryden tedy rozhodně představuje rozumnou volbu a dobrou investici, jaká se vám může v divokém prostředí velkých metropolí či na svižných cestách několikanásobně vyplatit.

Náš průvodce pro výběr bezpečného batohu vám pomůže vybrat ten správný a kvalitní batoh do města, se kterým si navíc budete připadat IN. Díky odolnému materiálu a konstrukci se skrytým zipem se už nemusíte obávat žádného vniknutí od nežádoucích osob.  S bezpečnostnostními batohy Mark Ryden si s sebou na své cesty můžete vzít bez obav opravdu cokoliv. 

Tip: Nevíte-li, který batoh se hodí právě pro vás? V tom případě se podívejte na náš článek Průvodce základními typy batohů, který vám s výběrem zajisté poradí.