Jak vybrat studentský batoh pro vysokoškoláky?

Vysokoškoláci žijí velmi rušný život. Se všemi třídami, studijními programy, sporty a mimoškolními aktivitami není překvapením, proč jsou mezi nimi batohy tak oblíbené. Ale jak si vybrat ten nejlepší na vysokou školu?

Vysokoškolákům se doporučuje používat batoh, který je dostatečně prostorný pro všechny jejich školní potřeby. Měl by být pohodlný na nošení, odolný, bezpečný, měl by mít dostatek organizačních funkcí, dobře sedět a mít správnou velikost. V ideálním případě by také odpovídala osobnímu stylu nositele.

Během vysokoškolských let budete překonávat nebo již překonáváte delší vzdálenosti s výrazně těžším nákladem, a proto je důležité vybrat si ten správný batoh.

Městský černý batoh na notebook Madden Mark Ryden, 18l, voděodolný, Usb a Usb micro port

Zde je to, na co byste se měli podívat:

Kapacita

Velikost je jedním z nejdůležitějších faktorů při nákupu školního batohu. Existují dva způsoby, jak vyhodnotit velikost batohu: rozměry a objem. Rozměry se týkají jeho délky, šířky a hloubky; všechny tyto faktory vám napoví, jak bude batoh sedět na základě vašeho typu postavy. Objem v litrech vám mezitím říká, kolik toho batoh unese.

Pokud vysokoškolák používá příliš velký nebo příliš malý batoh, může to způsobit mnoho problémů. Patří mezi ně bolesti zad a ramen a nepohodlí. Proto je nesmírně důležité zajistit, že používáte batoh správné velikosti.

Objem

V závislosti na vašich školních potřebách se bude nejlepší objem batohu vysokoškoláků lišit. Například studenti, kteří studují kurzy související s informatikou, mohou potřebovat podstatně méně učebnic, protože většina práce se provádí na PC. Mohli by mít prospěch z použití batohu na notebook s kapacitou 25-30 litrů.

Pak jsou tu studenti, kteří mohou navštěvovat kurzy, které vyžadují další pomůcky, jako jsou umělecké materiály nebo objemné laboratorní vybavení nad rámec učebnic. Potřebovali by pak větší batohy, které mají 30-40 litrů.

Pohodlí

Pohodlí je další důležitá vlastnost, kterou je třeba pečlivě zvážit při nákupu batohu, který je nejlepší pro vysokou školu, a to, jak pohodlná taška je nebo není, lze obvykle určit podle několika funkcí:

Ramenní popruhy

Nejlepší batoh na vysokou školu by měl mít polstrované široké ramenní popruhy. Tenké ramenní popruhy mají tendenci se zavrtávat do kůže, zanechávat stopy a vést k bolestem ramene nebo krku kvůli jejich nedostatečné účinnosti při správném rozložení hmotnosti. Kromě toho, by měly být popruhy také nastavitelné.

Polstrovaná záda

Batohy navržené s polstrovanými zádovými systémy jsou extrémně prospěšné. Tyto funkce odvádějí skvělou práci při snižování tepla z vašeho těla.

Bezpečí

Pro studenty, kteří budou denně dojíždět na univerzitu, nebo pro ty, kteří by chtěli vyšší úroveň zabezpečení, hledejte batohy s funkcemi proti krádeži.

Zipy s kombinovaným zámkem: Vzhledem k tomu, že uživatel bude jediný, kdo si je vědom kombinace, bude mít přístup k zámku, je zde větší klid. Alternativně můžete také přidat vlastní kombinační zámek a připevnit jej na zipy batohu.Tajné kapsy: Některé batohy proti krádeži jsou vybaveny skrytými zipy, kde můžete bezpečně uschovat své nejdůležitější věci, jako je peněženka a mobilní telefon.

Organizace

Dobrý školní batoh je vždy ten, který má dostatek přihrádek pro specifické potřeby uživatele. Pokud si například budete denně nosit notebook nebo tablet na hodiny, je pro jeho bezpečnost prospěšné polstrované pouzdro na notebook/tablet. Další přihrádky, které by byly užitečné v závislosti na vašich potřebách, zahrnují boční kapsy na láhve s vodou, vnitřní nebo vnější kapsy a menší přední vnější nebo vnitřní kapsu na menší předměty, jako jsou pera, peněženka a kalkulačka.

Další vychytávky?

Pro studenty může být také velice přínosné mít batoh s USB nabíjením. Po celém dni naší elektronice dost často už dojde “šťáva”, a proto mít možnost nabít si telefon nebo tablet při cestách je velmi užitečné.

Některé naše batohy dokonce obsahují zabudouvanou pláštěnku, která ochrání vás i vaši cennou elektroniku.

Batohy na notebook

Madden městský batoh 26l

2 890,00 
2 890,00 
Není skladem
2 690,00 

Studentské batohy

Presto studentský batoh 20l

2 490,00