Jak vybrat správný městský batoh

Kdo chce naplno ovládnout divokou městskou džungli, potřebuje k tomu správný batoh. Jak se v nich vyznat a který zvolit? V našem článku nabízíme několik tipů, na co se při výběru zaměřit. Různé batohy se hodí do různých situací a každému bude vyhovovat něco trochu jiného. Co vlastně potřebujete vy sami? Provedeme vás několika parametry a společně si to zkusíme ujasnit.

Funkce 

Současný styl života i práce se mění v reálném čase rovnou před očima. Více než kdy jindy je potřeba být mobilní a flexibilní; žít a fungovat kdekoliv. Proto je dnes vymakaný batoh, stejně jako v minulosti např. oblek, pager či aktovka, zcela nezbytnou součástí vašeho pracovního příslušenství. Je to multifunkční nástroj pro váš život a rozhodně není špatné takto přistupovat i k jeho výběru. Ideálně potřebujete batoh, který vám umožní pracovat na libovolném místě a je vhodný pro časté a pohodlné přesuny mezi kanceláří a prací z domova. Nebo snad hotelem a kavárnou na pláži na exotickém Bali? Se správným modelem je to jen na vás.

Tip: představte si konkrétnější situace běžného dne a ujasněte si, co budete u batohu potřebovat? Je vyroben z nepromokavého materiálu? Má polstrovanou kapsu pro uložení notebooku a popruh k jeho zajištění? Je batoh vnitřně rozdělený na několik samostatných komor, aby ho bylo možné využívat skutečně na maximum? Ocením praktické boční kapsy, USB konektivitu, nebo třeba bezpečnostní zámek? Zkuste si vybavit vaše každodenní tempo a promyslet si, co využijete nejvíc.

Mestky batoh na notebook Nomad II Mark Ryden baner letiste

Design

Jedno z nejdůležitějších kritérií pro výběr správného batohu do města je rozhodně jeho design. Batoh je dnes pro digitální nomády a urbanistické kreativce rozpoznávací znamení – stejně jako tenisky či módní brýle. Mnohdy je to nejvýraznější prvek celého outfitu a stylový batoh váš může v rušné atmosféře města výrazně odlišit. „Máš hezký batoh“ je přesně ten kompliment, kterým si vysokoškoláci a příslušníci moderní generace definují vzájemný respekt. Dobře zvolený model vám pomůže snadno vyjádřit vlastní osobnost a v novém prostředí tak uděláte na první pohled ihned skvělý dojem. Batoh je váš status, proto si na jeho výběru dejte záležet.

Tip: Batoh by měl být originální, zároveň však univerzální a vhodně doplňovat jak ležérní, tak více formální oblečení. Batoh pak můžete využívat pro jakoukoliv příležitost; ať už v práci, ve svém volném čase, či na cestách. A vždy bude ladit se zbytkem outfitu. Vaše sebevědomí to ocení, uvidíte.

Parametry

OK, teď už se hlavně zbývá ujistit, že pro váš bude vysněný batoh tím správným parťákem, s jakým budete mít vždy o trochu náskok. Zaprvé by měl být batoh především lehký, ale i pevný. S bytelnou architekturou pro patřičnou ochranu elektroniky a celé vaší mobilní kanceláře schované uvnitř. Určitě je dobré se podívat na řešení popruhů a to, jakou má batoh konstrukci, možnosti polohování atp. Batoh musí být na zádech opravdu příjemný a dokonale sedět. A to i když si v něm nesete celý váš vesmír. Model by proto měl být zároveň i prostorný a budit pocit, že se do něj vždy vejde ještě o něco málo navíc ; ) Rozložení vnitřních kapes je u každého batohu trochu odlišné. Z řady vychytaných variant od Mark Ryden je však rozhodně z čeho vybírat. Podívejte se, co by vám sedlo nejvíc.

Tip: Skvělou funkcí je bezesporu přizpůsobitelná velikost batohu. A to zejména, pokud rádi cestujete. Výroba batohů je dnes pozoruhodný obor a v posledních letech přináší zajímavé inovace. Jako např. koncept modulárního batohu, který je možné přizpůsobit k různým účelům a volit u ně třeba mezi velkorysým cestovním objemem a zmenšeným režimem pro hbitý pohyb v městských ulicích. Některé modely lze takto zvětšit i dvojnásobně. 

2 790,00 3 090,00 
3 190,00 
Není skladem
2 890,00 3 190,00